Településünk Önkormányzat Hírek Hasznos linkek Kultúra Közérdekű Általános közzétételi lista Egyház Kapcsolat

Helyi hírek

csik

Büntetés-végrehajtási Intézet tájékoztató

felhívás

Járóbeteg-szakellátó központ

II. világháborús emlékmű átadása 2015. május 22.

Szüreti nap 2014 szeptember

Szüreti nap 2014 szeptember

Falunap 2013

Falunap 2012

Műfüves pálya 2013

csik

A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának tájékoztatója a Hajdú-Bihar megyében induló ajánlott képzési programokról.

csik

TÁJÉKOZTATÁS

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Szociális Gondozási Központ és Gyermekjóléti Szolgálat által nyújtott szolgáltatásokért 2015. május 1-től a fizetendő térítési díjak a következők:

csik

Görbeháza Község Önkormányzat 2015. évi összesített közbeszerzési terve

Sütemény és Torta Fesztivál

Telekom

Helyi hírek 2012 január

FELHÍVÁS

Felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét,
a falugazdász minden héten
HÉTFŐI napokon
8.00 órától 12.00 óráig
FOGADÓÓRÁT tart
a Szociális Gondozási Központ és Gyermekjóléti Szolgálat épületében
Görbeháza, Iskola u. 14. szám alatt.

csik

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint a hét végére jelentős lehűlés és nagyobb mennyiségű hó várható a településeken, ezért kérjük, hogy az alábbi magatartási szabályok fokozott betartására ügyeljenek:

- Folyamatosan figyelje a híradásokat.
- Készítsen elő hólapátot, sót, homokot, zseblámpát, tartalék elemeket.
- A mobiltelefonját töltse fel.
- Halmozzon fel tartalékokat vízből, nem romlandó élelmiszerekből, gyógyszerekből.
- Készítsen elő meleg ruhákat.

A hóvihar alatt:

- Maradjon a lakásában, húzza le a redőnyöket, csukja be a spalettákat.
- Fogyasszon magas energiatartalmú ételeket és meleg italokat.
- Ne végezzen megerőltető fizikai és kockázatos tevékenységet, hiszen egy esetleges baleset esetén a hóesés intenzitásától függően lehet, hogy a mentők sem tudják megközelíteni a házat. - Ne mozduljon ki, hacsak nem muszáj.
- Semmiképp se tegyen meg gyalog hosszabb távokat, főleg egyedül.
- Ha ki kell mennie az épületből, mindenképp öltözzön fel vastagon és rétegesen, ne hagyja semelyik testrészét fedetlenül, mert a hideg és az erős szél együtt hamar fagyási sérüléseket okozhat. Viseljen sapkát (a legtöbb testhő a fedetlen fejen át távozik).
- Kérjük Önöket, hogy fokozottan figyeljenek idős, beteg, egyedül élő családtagjaikra, szomszédokra. Amennyiben úgy ítélik meg, hogy segítségre van szükség, keressék a polgármesteri hivatal dolgozóit, vagy a szociális intézmény vezetőjét.

Havazás után:

- Felhívjuk a figyelmét, hogy a járdák takarítása, csúszásmentesítés a lakosság feladata. A járdák takarítását kérjük, hogy fokozott figyelemmel végezze. A csúszós, havas járdán bekövetkezett balesetért a felelősség a telek tulajdonosát terheli.

Otthonunkban:

Átmeneti áram- ill. energia kimaradás esetére:
- A gázszolgáltatás ideiglenes kimaradása esetén ne hagyja nyitva a fűtőkészülék elzárócsapját!
- Gondoskodjék szükséges világítóeszközökről (pl. petróleumlámpa és petróleum, palackról működtethető gázlámpa, elektromos lámpa. Az eszközök tűzveszélyesek, ezért fokozott figyelemmel használják!).
- Tároljon otthonában egy hétre elegendő tartós élelmiszert az egész család számára.
- Legyenek otthon alapvető gyógyszerek, kötszerek, ha csecsemő van a családban, számára tápszerek.

Utazáskor:

- Szélsőséges időjárási viszonyok között nem biztonságos az utazás, különösen, ha nagyobb távolságra kell eljutni!
- Ha feltétlenül szükséges útnak indulni, mindig győződjön meg arról, hogy úti célját biztonsággal eléri, és a visszautazás feltételei is biztosítottak.
- Ha nagyobb távolságot kell gyalogosan megtennie, öltözzön rétegesen, felsőruházata lehetőleg legyen vízhatlan, vigyen magával meleg kávét vagy teát és mobil telefont.
- Gépkocsival csak akkor induljon el, ha feltétlenül szükséges, ha gépjárműve megfelelő műszaki állapotban van, és rendelkezik a biztonságos téli üzemeléshez szükséges felszereléssel (téli gumiabroncsok, hólánc, tartalék üzemanyag, elakadás esetére lapát vagy ásó, homok, stb.). Ebben az esetben sem tanácsos egyedül elindulni.
- Indulás előtt a gépkocsijában helyezzen el meleg takarót, elektromos kézilámpát, meleg italt, legalább egy napi étkezésre elegendő élelmiszert.
- Legyen felkészülve, hogy gépkocsija bármikor elakadhat és esetleg csak napok múlva fogják kiszabadítani. Öltözetét úgy állítsa össze, hogy szükség esetén gyalog is képes legyen folytatni útját. - Amennyiben hosszabb időt (néhány órát) kénytelen álló gépjárművében tartózkodni, a motor járatásával fűtheti az utasteret, de ne felejtsen el legalább tíz-tizenöt percenként szellőztetni. Az álló jármű utasterébe ugyanis kipufogó gázok szivároghatnak, amelyek súlyos rosszullétet, esetleg halálos balesetet okozhatnak.
- Alkoholt soha ne fogyasszon a hideg elleni védekezés céljából! Kezdeti élénkítő hatása után csökkenti a fizikai teljesítőképességet, fáradságot, bágyadtságot okoz, illetve csökkenti a helyzetfelismerő- és ítélőképességet, amely ilyen helyzetben életveszélyes lehet.

Tisztelettel:
Kardos Pál sk.
Országos Polgárőr Szövetség
alelnöke

csik

előző oldalra oldal tetjére

eaop_3_1_4_a_11_2012_0004

eaop_4_1_2_a_12_2013_0017

keop_7_1_0_11_2013_0022

keop-2.2.3.a.09-2009-0004

palyazat

ÖNO

óvoda

óvoda

Görbeházi Hírmondó

Ma 2023. Február. 1, Szerda van. Ignác, Virgínia nevűeknek boldog névnapot!
AVMWebáruház