Településünk Önkormányzat Hírek Hasznos linkek Kultúra Közérdekű Általános közzétételi lista Egyház Kapcsolat

csik

Büntetés-végrehajtási Intézet tájékoztató

felhívás

Járóbeteg-szakellátó központ

II. világháborús emlékmű átadása 2015. május 22.

Szüreti nap 2014 szeptember

Szüreti nap 2014 szeptember

Falunap 2013

Falunap 2012

Műfüves pálya 2013

csik

A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának tájékoztatója a Hajdú-Bihar megyében induló ajánlott képzési programokról.

csik

TÁJÉKOZTATÁS

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Szociális Gondozási Központ és Gyermekjóléti Szolgálat által nyújtott szolgáltatásokért 2015. május 1-től a fizetendő térítési díjak a következők:

csik

Görbeháza Község Önkormányzat 2015. évi összesített közbeszerzési terve

Sütemény és Torta Fesztivál

Telekom

Polgármesteri köszöntő!

Sok szeretettel köszöntöm Önt Görbeháza Község Képviselőtestülete és lakosai nevében abból az alkalomból, hogy internetes kalandozásai során időt szentel településünk megismerésére. Remélem minden olyan információt meg fog találni településünkről, ami iránt érdeklődik, kérdéseire olyan választ talál, ami megkönnyíti eligazodását és nem utolsó sorban segítséget kap arra vonatkozóan, hogyan veheti igénybe szolgáltatásainkat a leghatékonyabban.

Engedje meg, hogy néhány sorban bemutassam Önnek településünket.

A falu története a szomszédos településsel Polgárral fonódott össze, területe az egri káptalan polgári birtoktestéből szakadt ki. Az 1910-es népszámlálás szerint Görbeház puszta lakott hely, 165 lélekkel. Nevét az alföldi ember számára szokatlan alaprajzi elrendezésű, L alakú (tehát görbe) csárdaépületről kapta. A Nagyatádi-féle földreform értelmében Görbeház-pusztán 1924-ben új telepes község jött létre. A falu ténylegesen 1925 és 1929 között épült fel, tervszerű mérnöki kiosztásban. Népessége gyorsan növekedett, hiszen 1939-40-ben az országos birtokpolitikai intézkedések következtében újabb telkeket osztottak ki. Ekkor önállósodása már nem volt kétséges, de erre formálisan csak 1945-ben került sor. A község egyik érdekessége a nagyságához viszonyított rendkívüli hosszúsága, amely a falun átvezető 35-ös számú főúton végighaladva jól érzékelhető.

Településünk a Hortobágyi Nemzeti Park közvetlen határában fekszik, közvetlen környezetében ritka növénytársulásokra és gazdag állatvilágra, a település belterületén tavasztól egészen nyár végéig a környéken egyedülálló számú gólyacsapatokra bukkanhatunk.

Görbeháza fekvése infrastrukturális szempontból nagyon kedvező, hisz az M3, és M35-ös autópálya közvetlen közelében helyezkedik el. A rendkívül kedvező fekvés lehetővé teszi, hogy négy megyeszékhely érhető el településünkről egy órányi utazással: Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza, Eger.

Honlapunk elkészítése során az a szándék vezérelt, hogy naprakészen tájékozódhassanak az önkormányzat működéséről és törekvéseiről. Szándékaink szerint a görbeházi portállal olyan eszköz került bevezetésre, amellyel az információs társadalom vívmányait az Önök szolgálatába állíthattuk.

Bízom abban, hogy a virtuális barangolás alapján a településünkről alkotott képe arra való bíztatás, invitálás, hogy személyesen is ellátogasson hozzánk és élvezze polgáraink baráti vendégszeretetét.

Jó böngészést és sok kellemes találkozást kívánok!

Bízom abban, hogy ezek a lapok segítenek új barátokat szerezni Görbeháza számára!

Tisztelettel és Barátsággal:
Giricz Béla Lászlóné
polgármester

eaop_3_1_4_a_11_2012_0004

eaop_4_1_2_a_12_2013_0017

keop_7_1_0_11_2013_0022

keop-2.2.3.a.09-2009-0004

palyazat

ÖNO

óvoda

óvoda

Görbeházi Hírmondó

Ma 2022. Október. 4, Kedd van. Ferenc, Edvin nevűeknek boldog névnapot!
AVMWebáruház